Lasagne

Lasagne

4 portioner

1 msk olja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm svartpeppar
300 g tofu, söndersmulad
1 kg krossade tomater
2 dl röda linser, kokta
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk salt
Cirka 10 lasagneplattor (utan ägg)
2-3 dl sojamjölk
2 dl sojagrädde

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt lök, vitlök och svartpeppar. Fräs tills löken mjuknat. Tillsätt tofu. Häll i krossade tomater, röda linser, oregano, basilika och smaka av med salt. Låt koka några minuter. Fördela ingredienserna i en eldfast gratängform. Varva tomatsås och lasagneplattor. I botten ska det vara tomatsås och avsluta med ett lager tomatsås. Häll sojamjölk över lasagnen och toppa med sojagrädde. Grädda i 30 minuter i 200o C.

(Lasagnen kan med fördel gräddas 45-60 min). Servera med en färgglad sallad + vatten