Italiensk pasta

Italiensk pasta

4 portioner

Pasta (snäckor) 4 portioner
Olivolja, gärna med speciell nötsmak
1-2 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
1 msk currypasta
1 msk korianderpasta
1 vitlöksklyfta, pressad
5 små salladslökar, skivade
1 röd lök, skivad
250 g champinjoner, skivade
200 g broccoli i buketter
400 g stora vita bönor
1 grön paprika i strimlor
2-3 tomater, i klyftor
1 dl pinjenötter eller solrosfrön
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk mejram
Salt och peppar efter smak

Koka pastan (snäckor). Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull och fräs garam masala, currypasta, korianderpasta, vitlök, salladslökar och rödlök. När löken har mjuknat tillsätt champinjoner, broccoli, vita bönor, paprika och tomater. Rosta nötterna i lite olja och salt tills de fått en gyllenbrun färg. Blanda grönsaksfräset med den kokta pastan. Hacka de färska örterna och tillsätt dem tillsammans med rostade nötter till pastan. Smaka av med salt och peppar.