Broccoli & tempehbollar

ca 12 bollar

2 dl cashewnötter
Ca 5 buketter broccoli
170 rökt tempeh
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1-2 tsk rivet citronskal
1 tsk salt
Svartpeppar
3 msk maizena
1-2 msk vatten (om det behövs)

Olja till stekning (raps-, oliv- el kokosolja)

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 10 min (gärna längre om du har tid). Mixa broccoli och tempeh till ett fint pulver. Mixa nötterna separat och låt lite stora bitar vara kvar. Skär salladslöken i mindre bitar. Blanda nötterna med tempehmixen i mixer el köksmaskin. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt maizenamjöl och blanda väl. Om det behövs tillsätt lite vatten. Kläm ihop till stora bollar. De håller ihop förvånansvärt bra om massan kläms ihop ordentligt. Stek/fritera i olja tills de får fin krispig yta.

Servera med rösti och sallad.