Glutenfritt tunnbröd

Glutenfritt tunnbröd

ca 20 stkGF tunnbröd 1 liten

5 dl soja/havremjölk
3 msk olivolja
2 msk agavesirap
12 g jäst
1 tsk salt
3 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
2 tsk fiberhusk
7,5 dl glutenfri mjölmix

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt salt. Värm sojamjölk i en kastrull till 37 grader. Häll mjölken över jästen och lös upp jästen. Tillsätt olja och agavesirap. Blanda de torra mjölerna i en separat bunke. Tillsätt mjölet till degvätskan och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i 30 min.

Knåda degen på bakbordet (gärna på teflonbakbord eller liknande så att degen inte fastnar). Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Det är enklast att använda en glutenfrimjölmix som innehåller vetestärkelse då degen blir enklare att knåda, men det går fint att använda alternativa glutenfria mjölmixer. Är degen svår att kavla ut och bara fastnar på kaveln kan man lägga på ett lager med gladpack och sedan kavla.

Dela degen i ca 20 delar och kavla ut till lagom stora bröd. Kavla gärna en sista gång med räffelkavle för att få dem lite bubbliga. Kavla ut några i taget då de lätt klibbar ihop och blir svåra att flytta till stekpannan. Stek bröden på vardera sida på medelvärme tills de får fin färg.