Glutenfria bovetepannkakor
2 dl bovetemjöl
2 dl rårismjöl
4 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap/lönnsirap
2 msk pressat citron
en knivsudd salt
5 dl kokosvatten
Ev kokosolja till stekning
Till servering:
Hallonsylt, färska bär
Kokosgrädde
Banan
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Öppna två burkar med kokosmjölk och ta bort det översta lagret med tjock kokosgrädde. Ta till vara på vattnet. Blir den totala mängden kokosvatten mindre än 5 dl tillsätt vatten upp till 5 dl. Det bästa är att använda ekologisk kokosmjölk då konventionell oftast innehåller emulgeringsmedel vilket gör att vattenmängden är mindre. Tillsätt kokosvatten, agavesirap och pressad citron till mjölet och blanda försiktigt.
Stek pannkakorna i lite kokosolja.
Receptet är en variant på Jasmines Amerikanska pannkakor