Glutenfria bovetepannkakor

Glutenfria bovetepannkakor

ca 10 pannkakorBovetepannkakor liten

2 dl bovetemjöl
2 dl rårismjöl
4 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap/lönnsirap
2 msk pressat citron
en knivsudd salt
5 dl kokosvatten

Ev kokosolja till stekning

Till servering:
Hallonsylt, färska bär
Kokosgrädde
Banan

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Öppna två burkar med kokosmjölk och ta bort det översta lagret med tjock kokosgrädde. Ta till vara på vattnet. Blir den totala mängden kokosvatten mindre än 5 dl tillsätt vatten upp till 5 dl. Det bästa är att använda ekologisk kokosmjölk då konventionell oftast innehåller emulgeringsmedel vilket gör att vattenmängden är mindre. Tillsätt kokosvatten, agavesirap och pressad citron till mjölet och blanda försiktigt.

Stek pannkakorna i lite kokosolja.

Receptet är en variant på Jasmines Amerikanska pannkakor