Seitanbiffar

Seitanbiffar

1/2 – 1 gul lök
1/2 gul paprika
2 vitlöksklyftor
Olivolja

400 g kikärtor
1 tsk tabasco
1 tsk timjan
1 msk persilja
3 1/4 dl seitanmjöl
1/4 dl Bjäst
Salt och peppar
3 msk tomatpuré
1 msk tamari/japansk sojasås
2 msk olivolja
1 3/4 dl vatten

Hacka löken och paprikan och stek i lite olja tillsammans med pressad vitlök. Låt löken mjukna. Mixa lökblandningen (hur fint är en smaksak), tillsätt kikärtorna och mixa ytterligare några varv. Krydda med tabsco, timjan och hackad persilja. Tillsätt sedan seitanmjöl, bjäst och salt och peppar och kör ytterligare några varv. Blanda ihop de blöta ingredienserna i en separat skål; tomatpuré, tamari, olja och vatten. Stäng av mixern och tillsätt de blöta ingredienserna lite i taget. Arbeta ihop till en massa. Forma biffar och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda biffarna i 175 grader i ca 25 grader. Stek biffarna i lite olja innan servering. Det går utmärkt att frysa in de ugnsbakade biffarna och sedan steka vid behov

.