Stekta grönsaker med tofu och nudlar

Stekta grönsaker med tofu och nudlar

1/2 salladslök/ färsk lök
2 morötter
1/2 tsk chilifrön
200 g rökt tofu
Salt och peppar
1 tsk malen koriander
1 msk tamari/japansk sojasås
Olivolja
1 vitlöksklyfta

Sås:
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk rostad sesamolja
1 tsk färsk hackad chili
172 dl tamari
1 dl vatten

1 dl skalade sesamfrön
Sötpotatisnudlar/sobanudlar

Hacka löken, skär tofun i bitar och skär långa remsor från morötterna med en potatisskalare. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och tillsätt chili, koriander, salt och peppar. Smaka av med tamari. Låt grönsakerna och löken mjukna. Gör under tiden i ordning såsen. landa ihop alla ingredienserna och låt koka upp. Rosta sesamfröna.

Koka nudlarna. Servera med de frästa grönsakerna och häll på såsen och garnera med rostade sesamfrön.