Rårisvegetter

Rårisvegetter

200g kokta kikärtor (el 1 konservburk)
3 dl kokt rundkornigt råris
1 lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1/4 
röd paprika
1/4 grön paprika
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1
tsk salt
1 tsk persilja
1 tsk tabasco
3 msk maizena
4 msk hirsmjöl (el hirsgrötpulver)

Olja till stekning

Hacka lök och paprika och stek den i olja tillsammans med pressad vitlök, ca 5 min. Häll lökfräset i en mixer och kör några varv (mer finfördelat om du har små barn). Tillsätt kikärtor och kör några varv till. Blandningen ska inte bli slät som en puré, det ska gärna vara lite mindre bitar kvar. Häll över kikärtsblandningen i en bunke och tillsätt kokt råris, kryddor och mjöl. Arbeta ihop smeten så att den blir fast och fin. Låt smeten stå i kylskåp i ca 30 min. Forma vegetter av smeten och stek på medelvärme på båda sidorna.