Rå Halloncheesecake

Rå Halloncheesecake

Botten:

400 g mandlar
3 msk agavesirap
14 färska dadlar
1 krm vaniljpulver
ev lite vatten

Fyllning:

7 dl caschewnötter (blötlagda över natt)
3,5 dl nötmjölk, tex mandelmjölk
2 msk pressad citron
2 msk rivet citronskal
1,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
200 g hallon
1,5 dl kokosolja
3 msk lecitingranulat

Blötlägg cashewnötterna över natt i vatten.
Gör i ordningen botten. Kärna ur dadlarna och mixa alla ingredienserna till botten. Tillsätt eventuellt lite vatten och massan inte håller ihop. Den ska gå att trycka ut i en kakform utan problem. Täck botten i en stor kakform och tryck ut nötmassan. Ställ den i frysen under tiden du gör iordning fyllningen.

Mixa de blötlagda caschewnötterna fint. Använd gärna en höghastighetsmixer om du vill ha massan helt slät. Tillsätt vegetabilisk mjölk, citronsaft, citronskal, agavesirap, hallon och vaniljpulver. Kör fyllningen tills den är slät. Smält kokosoljan i en kastrull. Tilsätt lecitin och kör några varv med mixern innan kokosoljan tillsätts. Kör tills allt är ordentligt blandat.

Ta ut botten från frysen och häll på fyllningen. Ställ in kakan i frysen och låt stå i några timmar innan servering. Om du har kakan i frysen över natt får du ta fram och tina kakan innan servering för att fyllningen ska få en krämig och god konsistens.