Pumpasoppa

Pumpasoppa

ca 3 port

1 liten pumpa
3 små gulbetor
1 palsternacka
50 g rotselleri
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
7 dl vatten
1 msk vegetabiliskt buljongpulver
Salt och peppar
1 msk matlagningsvin/risvinäger
2 dl sojagrädde

ca 1 dl pumpakärnor
1/2 msk tamari
1 tsk olivolja

Skala pumpan, gulbetorna, palsternacka, rotselleri och potatis. Kärna ur pumpan. Skär rotsakerna och pumpan i mindre bitar. Hacka löken och pressa vitlöken och stek i olja tillsammans med de tärnade rotsakerna och pumpan. Krydda salt och peppar. Stek i några minuter och tillsätt därefter vatten, buljong och matlagningsvin. Låt soppan koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa soppan slät och tillsätt sojagrädde och kör ytterligare några varv. Smaka av med salt och peppar.

Rosta pumafröna i olja och tamari. Servera soppan garnerad med rostade pumpafrön.