Nakenhavre- och linsvegetter

Nakenhavre- och linsvegetter

ca 20 små vegetterNakenhavrevegett

3 dl kokt hel nakenhavre
2 dl kokta röda linser
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 palsternacka
1 krm tabasco
Salt och peppar
1 dl morötter
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Peppar
1 tsk pressad citron
2 msk tomatpuré
1/2 dl po-fiber
2 msk mazeina

Olivolja/kokosolja till stekning

Finriv palsternackan. Hacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök och palsternacka i lite olja. Krydda med tabasco, slat och peppar. Mixa nakenhavre, linser, och lökfräset. Mixa till lagom konsistens. Det är gott att behålla lite större bitar av nakenhavren. Riv morötterna fint och tillsätt till blandningen tillsammans  med kryddor: spiskummin, koriander, paprikapulver, tomatpuré, citronsaft, salt och peppar. Mixa.

Överför mixen till en bunke och blanda i po-fiber och mazeina. Forma biffar i önskvärd storlek. Stek biffarna i olja på båda sidorna. Servera med pasta, potatis eller ris och gärna med en tomatbaserad salsasås.