Glutenfri vegolasagne
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 aubergine
1/2 röd chili
1 msk olivolja
1 msk agavesirap
1 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
1-2 krm krossade lagerblad
1000 g krossade tomater
2 kokta röda linser (ca 0,75 dl torra)
270 g hård naturell tofu
375 g rårislasagneplattor
1 dl sojamjölk
2 dl Wilmersburger pizzaost
2 dl sojagrädde
Hacka löken, paprika, chili och aubergine. Stek i lite olivolja. Pressa i en vitlöksklyfta. Låt grönsakerna mjukna. Häll i krossade tomater, agavesirap, vinäger och krydda med salt, peppar och oregano. Låt såsen koka i ca 10 min. Mixa sedan såsen med stavmixer. Häll i linserna och smula i tofun (ska inte mixas).
Varva tomat/grönsakssåsen med lasagneplattor i en ugnssäker form. Häll i sojamjölk och strö pizzaost på toppen. Avsluta med ett lager med sojagrädde. Krydda med salt och peppar. Grädda lasagnen i 175 grader i 40-45 min. Lasagnen är klar när lasagneplattorna är lagom mjuka. Krydda med oregano (gärna färsk).