Cashewglass med touch av champagne

Cashewglass med touch av champagne

ca 6-8 portcashewglass liten

3 dl cashewnötter
6 dl vegetabilisk mjölk
1 dl agavesirap
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm salt
1 msk lecitingranulat/pulver
1 msk kokosolja
0,5 tsk champagnessence

Blötlägg cashewnötterna över natt eller minst 30 min. Häll av blötläggningsvattnet och mixa nötterna till en fin massa. Tillsätt resten av ingredienserna utom kokosoljan. Kör några några min i mixern tills glassmeten är riktigt jämn och fin (allra slätast blir den i en höghastighetsmixer). Smält kokosoljan och tillsätt i en jämn stråle till glassen. Häll massan i en glassmaskin och kör tills den inte blir hårdare. Oftast behöver glassen frysa i några timmar innan den har lagom konsistens för att servera.

Halvera receptet om du har en liten glassmaskin, annars finns det risk att glassen fastnar mot slutet. Om du vill göra glassen helt rå, se till att välja en rå vegetabilisk mjölk och uteslut champagnessencen.