Blomkålspaj

Blomkålspaj

ca 4-5 portblomkålspaj

Pajdeg:
1 dl siktat hirsmjöl (Holle hirsgröt)
1 dl rårismjöl
1 dl sojamjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 dl kokosolja
1 dl vatten

Fyllning:
1 paket silken tofu
2,5 dl sojagrädde
3 msk no egg
Salt och peppar
2 msk grönsaksbuljongpulver
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 morötter
Salt och peppar
1/2 blomkålshuvud

1 röd paprika
1 tsk timjan
1 tsk tabasco
2 msk skalade sesamfrön

Smält kokosoljan. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt kokosolja och vatten och jobba ihop till en deg. Tillsätt vatten lite i taget tills degen har en bra konsistens. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 10 min i 175 grader.
Gör i ordning fyllningen. Mixa tofu och sojagrädde till slät konsistens. Tillsätt salt, peppar, no egg, och buljong. Kör några varv så att allt blandas. Hacka lök, paprika och dela blomkålen i mindre buketter.  Stek i lite olivolja det tillsammans med pressad vitlök, timjan, tabasco och salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet tillsammans och häll  tofublandningen över grönsakerna. Garnera med sesamfrön. Grädda pajen i ca 35 min i 175 grader tills pajen har fått fin färg.