Tofu- & majsvegetter

Tofu- & majsvegetter

ca 30 stk små eller 12 stk stora

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Lite olivolja
400 g kikärtor (1 burk)
100 g hård tofu
1 dl majs
1 tsk tabasco
1 msk färsk persilja
1 tsk paprika pulver
2 msk näringsjäst (Bjäst el Engevita)
1 tsk salt
Svartpeppar
1 msk skalade sesamfrön
3 msk maizeina
4 msk hirsmjöl (Holle hirsgröt)

Olivolja till stekning

Hacka löken och stek den i lite olja tillsammans med pressad vitlök tills den mjuknat. Mixa kikärtor, tofu, lökfräset några varv i mixern. Undvik att mixa helt finfördelat. Tillsätt persilja, tabasco, timjan, paprikapulver och näringsjäst. Tillsätt majs och krydda med salt och peppar. Mixa något varv. För över blandningen till en bunke och blanda i sesamfrön, maizeina och hirsmjöl. Forma till vegetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Forma stora eller små biffar efter smak. Stek biffarna på bägge sidorna tills dom får fin färg.