Tofupaj med grönsaker

Tofupaj med grönsaker

ca 4-5 port

Pajdeg:
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1,5 dl hirsmjöl (Holle hirsgröt)
0,5 dl bovetemjöl
1-2 msk skalade sesamfrön
1/2 tsk salt
0,5 dl kokosolja
0,4 dl olivolja
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 paket silken tofu
2,5 dl sojagrädde
3 msk no egg
Salt och peppar
3 msk vegan ostpulver
1 tsk grönsaksbuljongpulver

2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 morötter
Salt och peppar
Lite olivolja
150 g majs
1 dl svarta bönor
1 tsk timjan
1 tsk tabasco

2 msk skalade sesamfrön

Smält kokosoljan. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt kokosolja och olivolja och jobba ihop till en deg. Tillsätt vatten lite i taget tills degen har en bra konsistens. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 10 min i 175 grader.

Gör i ordning fyllningen. Mixa tofu och sojagrädde till slät konsistens. Tillsätt salt, peppar, no egg, ostpulver och buljong. Kör några varv så att allt blandas. Hacka lök och morot och stek i lite olivolja det tillsammans med pressad vitlök, timjan, tabasco och salt och peppar. Fördela den stekta löken i pajskalet tillsammans med majs och svarta bönor. Fördela tofublandningen över grönsakerna. Garnera med sesamfrön. Grädda pajen i ca 35 min i 175 grader tills pajen har fått fin färg.