Spenatsallad med äpple & pumpafrön
200 g färsk spenat
150 g ruccola
5 körsbärstomater
1/4 röd lök
3 msk pumpafrön
1/2 äpple
1 avokado
2 citronskivor
Dressing:
1 msk söt senap
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk agavesirap
1 krm- 1 tsk chilifrön
Salt och peppar
Strimla spenater och blanda med ruccola i en skål. Skär tomaterna i halvor och hacka löken. Skala äpplet och skär det i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna i en salladsskål och avsluta med att blanda i pumpafrön. Dekorera med avokado och citronskivor.
Gör iordning dressingen. Vispa ihop senap, vinäger, olja. Tillsätt vatten och blanda noggrant. Krydda med agavesirap, chilifrön, salt och peppar.