Saffranskaka
Botten:
400 g mandel
10 dadlar
2,5 msk sultanrussin
2 msk agavesirap
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Gul kräm:
1,5 dl sojagrädde
150 g rårörssocker
1 krm vaniljpulver
4 msk mazeina utrört i 0,5 dl kallt vatten
0,25 g saffran
150 g kokosolja
Kärna ur dadlarna. Mixa mandel,russin och dadlar till lagom konsistens. Tillsätt agavesirap och vatten till lagom konsistens. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en kakform. Tryck ut kakbotten.
Koka upp sojagrädden tillsammans med socker och låt sockret smälta helt. Rör ut maizeina och saffran i vatten oh tillsätt till sojablandningen. Vispa noggrant och låt blandningen koka upp och tjocka. Se upp så att det inte bränner.
Överför blandningen till en mixer. Smält kokosolja i en separat kastrull. Sätt på mixerna med den gula sojagräddsblandningen. Häll i den smälta kokosoljan lite i taget då mixerna är igång. Kör tills blandningen är helt homogen. Bred ut smeten på kakbotten och ställ kakan i frysen i några timmar innan servering.