Maximkaka

Maximkaka

1-1,5 dl morot, finriven
2 dl vetemjöl
1 dl maxim originalpulver (komplexa kolhydrater)
1, 5 dl sojamjölk
1 dl succanat (brunt farinsocker med melass)
1 tsk kanel, malen
1 tsk kardemumma, malen
1 dl rapsolja
4 tsk bakpulver
olja till formen
Oskalade sesamfrön till formen

Blanda ihop ingredienserna. Olja in en kakform med olja eller mjölkfritt margarin och bröa den med oskalade sesamfrön. Häll i kakblandningen i formen och grädda kakan i 200oC  i 40-45 minuter eller tills den fått fin färg. Lägg eventuellt över ett lock eller aluminiumfolie om kakan har en tendens att bli bränd. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. En perfekt kaka att kolhydratladda med innan en stor multisporttävling eller maraton!

Kan också med fördel ätas under långa tävlingar, när kroppens energidepåer behöver fyllas på.