Lins- och nötvegetter

Lins- och nötvegetter

ca 18 stk vegettervegetter2 lite

1/2 lök
1 tsk salt
1 blekselleristjälk
Salt och peppar
1 msk olja
1 dl cashewnötter
1,5 dl kokta röda linser
2,5 dl torkad sojafärs
3 msk maizena
2 msk fiberhusk
1 msk persilja
1/2 tsk svartpeppar
Lite pressad citron
1 tsk koriander
1 tsk koriander
2 tsk timjan
1/2 tsk chili
1 tsk paprikapulver

olja till stekning

Hacka lök och blekselleri och stek i lite olja. Krydda med tabasco, salt och peppar. Koka upp vatten och lägg sojafärsen i blöt. Blötlägg i minst 5 min. Mixa cashewnötterna och tillsätt sedan löksteket. Tillsätt sedan sojafärs, linser och kryddor. Mixa till lagom konsistens. Överför blandningen till en bunke och tillsätt fiberhusk och maizena. Forma biffar i valfri storlek och stek dem sedan i olja på båda sidorna. Stek på medeltemperatur så att de inte bränns.