Kolakaka

Kolakaka

kolakaka liten kopia

Botten:

1 dl cashewnötter
1,5 dl havregryn
1 msk no egg
0,5 dl potatismjöl
1 dl rismjöl
0,5 dl socker
0,9 dl kokosolja
2-3 msk vatten

1 dl sojagrädde
1 dl socker
0,75 dl sirap
0,5 msk kokosolja
1 tsh citronsaft

200 g mörk choklad med nötter

Gör först i ordning botten till kakan. Mixa cashewnötterna till ett fint pulver. Tillsätt sedan resterande torra ingredienser till botten och mixa till finfördelat. Tillsätt sedan kokosoljan (smält) och vatten. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut botten i en form ca 15 cm x 25 cm. Grädda botten i 175 grader i 25 minuter.

När botten står i ugnen gör du i ordning kolan. Tillsätt alla ingredienserna till en liten kastrull. Värm blandningen tills sockret smälter och vispa ihop. Låt kolan koka på medelvärme i ca 25 minuter. Testa kolan med kulprovet mot slutet av tiden. Kolan ska inte bli stenhård, det är bättre att den är mjuk.

Bred ut kolan på botten och ställ in kakan i frysen i 10 min. Smält chokladen i mikron och bred ut den på kolalagret. Ställ kakan i frysen i minst 15 min så att chokladen stelnar. Ta fram kakan 10-15 min innan servering.