Glutenfritt potatisbröd
ca 18 stk bullar
1 dl kikärtsmjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl mesqhitemjöl
7 dl glutenfri mjölmix (rårismjöl, majsmjöl, hirsmjöl, mazeina, potatismjöl, guarkärnmjöl, xanthangummi)
1 tsk xanthangummi
1 tsk salt
2 tsk fänkål
3 msk linfrön
3 stk råa potatisar, grovrivna
4 dl vatten
1 msk olja
25 g jäst
mjöl till utbakningen (glutenfri mjölmix eller bovetemjöl)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smula ner jästen i en annan bunke. Hetta upp vattnet till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt riven potatis och olja till jästblandningen och häll därefter i den torra mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl (bovetemjöl eller glutenfri mjölmix) om degen blir för lös. Dela degen i ca 18 bitar och forma små bullar. Det behövs oftast lite mjöl till utbakningen. Låt bröden jäsa i 30 min på plåten. Grädda den sedan i 30-35 min i 175 grader.