Ugnsgratinerade grönsaker
2 stora broccoli
1 1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
200g marinerad tofu
1 dl cashewnötter
2 msk persilja
1 tsk chiliflager
1 tsk timjan
Salt & peppar
1 mozarisella
Sås:
1 dl vatten
2 tsk grönsaksbuljong
1 dl sojagrädde
1 msk tapiocastärkelse + 2 msk kallt vatten
0,5 tsk tamari
2 tsk kokosolja
2 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Gör iordning såsen först. Koka upp vatten och sojagrädde tillsammans med buljong och kokosolja och tamari.Rör ut stärkelsen i vatten så att det löser sig och tillsätt till såsen. Låt såsen koka upp och tjockna. Vispa noga med ballongvisp. Krydda med sambal oelek och salt och peppar.
Skär broccolin i mindre buketter och hacka vitlöken. Skär löken och tofun i större bitar och morötterna i stavar. Blanda allt i en ugnssäker form. Strö över cashewnötterna, hackad persilja och timjan och krydda med chili efter smak. Salta och peppra. Häll över såsen och riven mozarisella. Gratinera grönsakerna i 200 grader i ca 20-25 min. Broccolin ska ha fin färg och osten ska vara smält.