Sojavegetter
3,5 dl sojagranulat
Marinad:
3 msk tamari
1 msk olivolja
1 msk risvinäger
1 tsk rostad sesamolja
1 krm tabasco
1/2 tsk chilifrön
Salt och peppar
200 g kikärtor (1/2 burk eller blötlagda och kokta kikärtor)
2 msk rotselleri
2 msk persilja
3 msk maizena
4 msk hirsmjöl (Holle hirsgröt)
Ca 1 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Lägg sojagranulatet i blöt i kallt vatten i 5 min. Pressa ur vattnet och marinera i marinaden i minst 10 min. Riv rotsellerin fint. Kör kikärtor, rotselleri i mixern några varv till önskad konsistens (ska ej bli mos), häll i persiljan sist och kör några varv ytterligare. Blanda det marinerade sojagranulatet med kikärtsröran i en skål och arbeta in maizena och hirsmjöl. Krydda med salt och peppar. Låt gärna smeten stå i 10-20 min innan vegetterna göra klara (det går även att göra direkt). Forma vegetter. Stek vegetterna i olivolja på bägge sidorna.