Färssås
100 g torkad fin sojafärs (TVP=texturated vegetable protein)
Marinad:
1/2 dl olivolja
3 msk tamari
1 msk risvinäger
1 tsk hikory liquid smoke
3 msk b-jäst flingor
Salt & svartpeppar
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
250 g krossade tomater
200 g små bruna linser
3 dl vatten
Kokosolja/olivolja till stekning
Salt & svartpeppar
Koka upp vatten och häll i den torkade sojafärsen. Låt svälla i 1-2 min. Häll färsen i en sil/durkslag och pressa försiktigt ut vattnet. Bland ingredienserna till marinaden och häll därefter i sojafärsen. Blanda.
Hacka löken och stek tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och svartpeppar. Häll i den marinerade sojafärsen och stek i några minuter. Tillsätt linser och krossade tomater och vatten. Låt koka i 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och hickory liquid smoke.
Servera till pasta tex sötpotatis och bovetepasta.