Edamamevegetter
2 dl edamamebönor (gröna sojabönor)
3 små scharlottenlökar (ca 1/2 dl hackad lök)
2 vitlöksklyftor
2 morötter
50 g rotselleri
2 tsk malen koriander
1/2 tsk chiliflingor
1 dl cashewnötter
2 msk arrowrotmjöl
4 msk hirsmjöl (Holle hirsgröt)
2 msk färsk persilja
2 tsk grönsaksbuljongpulver (ev buljong till kokning av bönor)
2 msk Bjästflingor
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Hacka löken, pressa vitlöken och riv morötterna och rotselleri fint. Stek lök, vitlök, morot och rotselleri i lite olivolja, kryddor och salt och peppar. Koka edamamebönorna i vatten och lite buljong. Låt dem bli mjuka. Mixa cashewnötterna till fint pulver. Tillsätt lök och rotsaksfräset och mixa till lagom konsistens. Tillsätt de kokta edamamebönorna och persiljaoch kör några varv i mixern (ska ej bli en slät smet). För över blandningen till en bunke och blanda i bjästflingor, arrowrotmjöl och hirsmjöl. Låt blandningen stå i kylen i 30 min (om du har tid). Forma vegetter och stek dem i lite olja på båda sidorna.