Dinkelvegetter

Dinkelvegetter

ca 30 stk

3,5 dl kokt helt dinkel
1 liten lök
ev 2 vitlöksklyftor
40-50 g blekselleri (ca 1 dl)
1 dl majs
1 dl gröna ärtor
2 krm tabasco
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk salt
1 tsk timjan
3 msk arrowrootmjöl
3 msk hirsmjöl

Olivolja till stekning

Mixa först kokt dinkel till lagom konsistens. Vill du har större dinkelbitar räcker det med några varv. Skär blekselleri i skivor och hacka löken. Stek blekselleri och lök i lite olivolja tills löken mjuknar. Eventuellt kan pressad vitlök tillsättas om man vill ha vitlökssmak. Tillsätt den stekta löken till dinkeln. Tillsätt även majs, ärtor, tabasco, buljongpulver, salt och peppar. Kör några varv i mixer. för över blandningen till en ren skål och blanda i timjan och smaka av med mer salt och peppar. Arbeta in arrowrootmjöl och hirsmjöl. Låt gärna blandningen stå svalt i 10-20 min innan vegetterna formas. Forma sedan vegetter. Stek vegetterna på båda sidorna i lite olja på medelvärme.