Bön- och linsvegetter
400 g stora vita bönor
1 dl kokt dinkel eller nakenhavre
1,5 dl små bruna linser
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 tsk koriander
1 krm tabasco
2 msk persilja
1/2 -1 tsk salt
Svartpeppar
2 tsk fiberhusk
2 msk maizena/tapiokastärkelse
Koka linserna (och dinkel eller nakenhavre om du inte har det färdigkokat). Riv morötterna fint. Blanda bönor, rivna morötter, pressad vitlök, persilja och kryddor (spiskummin, koriander, curry, tabasco, salt och peppar) i en mixer och kör några varv. Tillsätt kokta linser och dinkel (eller nakenhavre om de ska vara glutenfria). Kör några varv till. Kör inte blandningen till slät puré utan låt det vara lite större bitar kvar. Överför blandningen till en bunke. Blanda fiberhusk och mjöl innan det tillsätts till bön- och linsblandningen. Forma tjocka vegetter och stek i olivolja på medelvärme.