Seitan-tofukorv

Seitan-tofukorv

15-20 stk

Blöta ingredienser:

300 g silken tofu
2-3 vitlöksklyftor, pressade
6 msk tomatpuré
1 msk tamari
1 msk olivolja
0,5 dl vatten
1/2 tsk tabasco
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronsaft

Torra ingredienser:

3,5 dl seitanmjöl (gluten)
1 dl näringsjäst, tex Engevita
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar

Mixa de blöta ingredienserna till en slät blandning. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Klipp iordning aluminiumbitar för att snurra in seitankorvarna i, ca 15 x 10 cm stora om du vill göra små korvar. Blanda i de torra ingredienserna i de blöta, lite i taget. jobba ihop till en deglikande massa. Rulla korvar i önskad storlek och vira in i aluminium. Förslut aluminiumen i ändarna, men lämna lite luft. Snurrar man för hårt kan korvarna explodera i ugnen!

Grädda korvarna i 30 min i 160 grader. Blir korvarna för lösa är det bara att minska andelen vatten till nästa gång. Hur mycket som behövs beror lite på vilken sort silken tofu du använder.