Succékaka

Succékaka

Botten:
400 g mandel
14 dadlar
2 msk agavesirap (el vatten)
1 krm vaniljpulver

Gul kräm:
1,5 dl sojagrädde
150 g socker
1 krm vaniljpulver
4 msk mazeina utrört i 0,5 dl kallt vatten
1 knivsudd gurkmeja
150 g kokosolja

Kärna ur dadlarna. Mixa mandel och dadlar till lagom konsistens. Tillsätt agavesirap och/el vatten till lagom konsistens. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en kakform. Tryck ut kakbotten.

Koka upp sojagrädden tillsammans med socker och låt sockret smälta helt. Tillsätt en knivsudd gurkmeja. Tillsätt därefter maizeina utrört i vatten. Vispa noggrant och låt blandningen koka upp och tjocka. Se upp så att det inte bränner.

Överför blandningen till en mixer. Smält kokosolja i en separat kastrull. Sätt på mixerna med den gula sojagräddsblandningen. Häll i den smälta kokosoljan lite i taget då mixerna är igång. Kör tills blandningen är helt homogen. Bred ut smeten på kakbotten och ställ kakan i frysen i några timmar innan servering.

Strax innan servering kan man göra fina mönster i kakan med en gaffel eller garnera med mandelflan. Se upp så att krämen inte är för hård om du vill göra mönster i kakan.

Kakan är en variant på Cathrine Garagusos suksesskaka: Recept