Quinoa och rårisvegetter

Quinoa och rårisvegetter

Ca 20 – 25 stk små biffar

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk riven färsk ingefära
Lite olivolja

3 dl kokt rött råris
3 dl kokt quinoa
1 msk olivolja
1/2 tsk chiliflager
1 tsk mortlad koriander
1 tsk salt
1 msk soltorkade tomater

3 msk maizena
svartpeppar
Olivolja till stekning

Hacka löken och stek i olivolja tillsammans med pressad vitlök och ingefära. Låt löken mjukna. Mixa lökfräset tillsammans med ris, quinoa, olivolja, chili, koriander och salt. Smaka av med svartpeppar. Kör tills blandningen blir mjuk och formbar. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda i och kör några varv till. Överför blandningen till en bunke och arbeta in maizena. Forma vegetter och stek i olivolja på bägge sidorna.