Pillans vegankokbok

ANDRA UPPLAGAN

En komplett vegankokbok för alla!

I Pillans vegankokbok introduceras en vegankost för alla med en heltäckande receptsamling som är både nyttig och god. Kokboken innehåller närmare 270 recept och spänner över frukosträtter, förrätter, sallader, lunch/middagsrätter, kakor, efterrätter, godis och drycker.

Det finns en allmän föreställning att veganer endast lever på sallad och tomater och att man inte får i sig tillräckligt av alla näringsämnen. För att reda ut begreppen inleder jag med en faktadel som tar upp vad det innebär att vara vegan, de vanligaste myterna och hur man som vegan undviker att få brist på något näringsämne.

Det finns även ett mindre avsnitt om medicinalväxter, där de vanligaste växternas verkan tas upp och hur de används. Boken har också en uppslagsdel där mindre vanliga livsmedelstermer som ingår i recepten förklaras.

Recepten är mestadels baserade på vanliga basvaror som gemene man har i skafferiet, men läsaren uppmanas också att prova nya spännande alternativa livsmedel i kosten. Alla maträtter är relativt enkla och snabba att laga till och är också anpassade för folk som tränar aktivt.

När jag blev vegan för tretton år sedan saknades det en komplett vegankokbok, nu är läget lite bättre, men de flesta kokböcker täcker fortfarande inte in allt från frukost, middagsrätter till desserter. Pillans vegankokbok är mitt bidrag för att fylla det tomrummet.

Boken är publicerad 2009 på förlaget Veganlife Böcker

Varför en ny kokbok?
Pillans Vegankokbok ger läsaren lite mer än bara recept på goda veganrätter. Du får hjälp med att koppla samman näringslära och kost.

Beställ

2 Responses

  1. Saftige og superluftige appelsincupcakes
    Saftige og superluftige appelsincupcakes · oktober 13, 2017 at 22:29:59 · →

    […] er inspirert av Pernillas chokladmuffins, jeg bare utelot kakaopulveret og hadde i saft og skall av appelsin og toppet med en frisk og […]

  2. Sjokomarsipanmuffins
    Sjokomarsipanmuffins · oktober 13, 2017 at 22:31:09 · →

    […] Kjempegode, myke sjokolademuffins med sjokoladebiter og, hold deg fast, marsipan! Marsipanhatere kan gå og ta seg ei bolle, ingenting er bedre enn den hvite, søte massen som oser av lykke! Muffinsene er inspirert av Pernillas chokladmuffins. […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.